Publicerad den

Vape – ett miljövänligare val till cigaretter

Du som länge har varit rökare har säkerligen märkt av de negativa bieffekterna på hälsan. Precis på samma sätt som rökningen skadar dina lungor och din munhälsa så påverkar den också miljön negativt. Varje gång som du slänger en fimp i naturen finns den kvar i 1-5 år, eftersom det tar så lång tid för naturen att bryta ner materialet.

Har du tröttnat på att skada din hälsa och bidra till en sämre miljö kan en vape vara något värt att testa. Det kan vara svårt att sluta röka från en dag till en annan, men med en vape kan du själv välja om du vill inandas rök med eller utan nikotin. Idag finns det vape utan nikotin med olika smaker, så att du kan hitta den som passar dig bäst. Du kan också hitta vape utan nikotin med naturlig smak, om du vill efterlikna vanlig cigarettrökning.

Varför är vape mer miljövänligt?

Även om vape kan innehålla nikotin så innehåller juicen inte samma farliga kemikalier från tobaksplantan. Det, i sin tur, innebär att du inte kommer andas in samma farliga rök samtidigt som du inte ger ifrån dig gifter till din omgivning. Tittar vi sedan på kostnaden och på nedskräpningen cigarettrökning medför så slipper du oroa dig för att slänga skräp i naturen. Vejpen fyller du enkelt på när den är slut och laddar med hjälp av en kabel. Du behöver således inte kasta din vape när den är slut, utan köper bara mer e-juice.

Är vape hälsosamt?

Även om vape är betydligt snällare mot din hälsa än cigaretter är det viktigt att komma ihåg att det inte är hälsosamt att använda sig av den. Däremot har det mycket mindre negativ påverkan på dina lungor, på människorna omkring dig och på djur och natur.