Publicerad den

Förbered dig för utflykten

På den här sidan kan du läsa allt om klimat och miljö. Många som brinner för ämnet har även ett intresse av friluftsliv. Att ge sig ut på en utflykt är ett bra sätt att få enkel motion, luft och ta del av vår fantastiska natur. Här nedan får du några tips på hur du kan förbereda dig för en kommande utflykt för att den ska bli lyckad.

Mat och dryck

Även om du inte ska långt bort eller vara ute i många timmar är det alltid trevligt med fika. Ska du ha med dig en varm dryck såsom kaffe ska du hälla det i termosflaskor för att drycken ska hålla värmen. Det är särskilt trevligt med något varmt att dricka om du ska ut i naturen under hösten eller vintern. Förutom dryck är det bra om du har något att äta. Vill du ha något mer rejält kan du förbereda mackor eller enklare maträtter. Men du kan också välja att ta med fika i form av bullar eller kakor.

Välj aktivitet

Förutom att du behöver ha med dig matsäck och något att dricka kan det vara bra om du bestämmer innan vilken aktivitet du eller ni ska ägna dig/er åt. På så sätt blir det enklare att ta sig iväg. En av de vanligaste utflykterna är att man går på en hajk. Andra exempel på friluftsaktiviteter är till exempel att paddla kanot eller kajak, cykla, fjällvandra eller åka skidor. Välj aktivitet efter intresse och förmåga.