Publicerad den

Klimatvänligt, gott knäckebröd i olika kostymer!

Tänker du på vad du äter? Förutom att det ska vara bra för din hälsa – tänker du på att det också ska vara bra för vårt klimat? Det finns mat som är lika god, och nästan godare än ”vanlig mat”, och som är klimatkompenserad. Bra för vår framtid, helt enkelt.

I vilka länder äter man knäckebröd?

Är knäckebröd typiskt svenskt eller i vilka länder äter man knäckebröd? – gör man det överhuvudtaget i andra länder? Bröd har olika betydelse beroende på varifrån man kommer. Knäckebröd kan man få tag i nästan överallt i världen idag, men det är sällsynt att det äts på samma sätt som i Sverige. Det vanligaste brödet är mjukt.

Oavsett om du gillar hårt bröd eller inte – så kommer du att gilla Wasabröds klimatkompenserade knäckebröd. Även om Wasabröd har många olika knäckebrödssorter med läckra smaker är det en av sorterna som är extra knaprig. Den är en blandning av hård, krispig yta och ett lager med luft innan du träffar nästa knapriga yta. Rågrut med sina små luftkuddar i brödet är en riktig klassiker som man bakat på fullkornsrågmjöl. Du kan bryta det i mindre brödbitar som fortfarande ser ut som snygga festliga småbröd med luftkuddar i. Då kan du sätta olika sorters ost på småbitarna och brödet förvandlas genast från en robust smörgås till tilltugg för fest.

Mycket att välja på för alla smaker

Wasabröd har mycket att erbjuda. Mersmak-serien är spännande och lite tunnare. Mersmak råg kombineras med chiafrön, sesam eller tranbärsfrön, knaprigt och saftigt på en gång. Man kan känna doften från dessa knäckebröd, och när man stoppar dem i munnen förstärks smaken.

Om du tycker om riktigt kraftiga knäckebrödssorter ska du definitivt prova Wasa sport. Den känns robust och nyttig i munnen och har en lite mer neutral och ”fiberaktig” smakkänsla. Detta bröd är gott med alla möjliga pålägg – eftersom brödet anpassar sig och backar upp påläggen på ett smaskigt vis. Om du gillar kryddig korv eller salami är detta bröd perfekt, du kan toppa med en bit fetaost – och du vill aldrig sluta äta!

Ett annat knäckebröd som också både doftar och smakar mycket är Wasa Frukost. Man kan tycka att denna smak har funnits i evigheter, men dessa vallmofrön strödda över hela brödet smakar mycket – och supergott! Brödet är lite sprödare och är ett knäckebröd gjort på vete.

Klimatvänligt knäckebröd byter kostym efter mat

Wasabröd är ett intressant varumärke med sina olika smaker, och brödet är fullt klimatkompenserat. Produktionsanläggningarna har energibesparingsprogram och energin är 100 % förnybar. Man mäter koldioxid och arbetar ständigt med nya projekt för att minska koldioxidutsläppen. Ju mer hållbar mat vi äter desto bättre är det för vår egen hälsa och vår planet.

Det fina med Wasabröd är också att det är gott till allt. Det är gott till frukost, men även till fest och till alla tänkbara maträtter, du bara ändrar kostymen på brödet. Pålägget kan matcha maten mycket enkelt eftersom knäckebröd passar till det mesta. Det är svårt att lyfta fram ett favoritbröd eftersom de olika sorterna kan tilltala olika människors smak.