Publicerad den

Investera i en elbil och gör skillnad för miljön

Har du länge funderat på om en elbil kan vara bättre för din ekonomi och din närmiljö? Då är du inte ensam. Att elbilen är snällare mot miljön är troligtvis något som de allra flesta är medvetna om, men få är införstådda med hur låga kostnaderna för drivmedel också blir. Det är lätt att stirra sig blind på de höga inköpspriserna som elbilen har, men i det långa loppet kan du faktiskt tjäna ihop tusentals kronor.

Den främsta orsaken till att många privatpersoner och företag väljer att köpa elbilar beror dock inte på pengarna, utan hur liten miljöpåverkan bilarna har. En elbil släpper inte ut några farliga avgaser och gifter, vilket i sin tur minskar föroreningar i luft och mark. Idag kan du hitta mängder med fina elbilar på marknaden, t.ex. MINI Cooper SE Electric och de sportiga bilarna från Tesla. MINI Cooper är kända för sina praktiska och kompakta bilar som är utmärkta för den som åker kortare sträckor. Här finns både MINI Cooper med bensin såväl som MINI Cooper med el.

Största fördelarna med en elbil

1. Du orsakar inga utsläpp

Som tidigare nämnt är detta den största miljöfördelen med en elbil. En elbil ger inte ifrån sig några utsläpp, vilket i sin tur gör den mer miljövänlig än den klassiska fossilbilen. Om världen vill fortsätta sina transporter som de gör idag är det hög tid att få bort de farliga gifterna från luften och vägarna.

2. Du får en bekvämare körupplevelse

Elbilen är inte bara bekvämare än den fossila bilen när det kommer till komfort och design, utan den är också mycket tystare. Det gör att du slipper störande buller och ljud under tiden som du kör, och kan njuta av din körtur på ett bättre sätt.

3. Mer pengar över i plånboken

Visst är en elbil dyrare i inköp än en bil med förbränningsmotor, men drivmedlet är betydligt billigare. Även nu när elpriserna ligger högt är det fortfarande billigare med elbil. Har du dessutom ett eget hus och tillgång till solpaneler behöver du knappast oroa dig. Du producerar då din egen el såväl som ditt egen bränsle till bilen.

4. En bil med mindre underhåll

En bil som kräver mindre underhåll är också snällare mot miljön. Det beror helt enkelt på att färre reparationer behöver göras, vilket i sin tur minskar konsumtionen av reservdelar. En elbil har inte en klassisk motor och det innebär att det inte finns lika många delar som behöver bytas, kontrolleras eller som kan gå sönder.